Jesus Christ Superstar in Concert

14 januari 2020

Jesus Christ Superstar, één van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. 
Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas, die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. Uiteindelijk leidt dit tot één van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

De overbekende muziek is altijd de basis gebleven van Jesus Christ Superstar. Vooral de songs ‘I Don’t know how to love him’ en ‘Superstar’ zijn wereldberoemd. 
Producent Shows & Events zorgt nu samen met Stadsschouwburg Nijmegen voor een concertshow waarin juist deze herkenbare muziek centraal staat. Jesus Christ Superstar zoals de rockopera ooit bedoeld was, is de insteek van het concert dat toepasselijk kort voor Pasen te zien is.

Musicalacteur René van Kooten, souldiva Berget Lewis, rocker Martin van der Starre en cabaretier Richard Groenendijk zijn te zien in deze exclusieve productie, samen met een live rockband en ensemble.